Mi a különbség a Himalája sólámpa és a gyertyatartó között?
Mind a sókristály lámpák, mind a gyertyatartók 100%-osan Himalája kristálysóból készülnek. A fő különbség az, hogy a lámpák egy 15 wattos izzó segítségével világítanak, míg a gyertyatrtókat egy mécsessel lehet megvilágítani. A lámpák jobban képesek ionizálni a levegőt, mivel ezeknek a felülete nagyobb és jobban fel tudnak melegedni.
A Himalája sólámpa idővel elhasználódik?
Mindaddig, amíg nem oldjuk fel a kristálysót vízben vagy nem tesszük ki túlzott nedvességnek, addig a Himalája sólámpa szinte örökké fog tartani. Időnként, ha magas a páratartalom a sólámpa izzadni fog, de ettől még nem fog “elfogyni2 a lámpánk. A gyertyák alá azonban érdemes alátétet tenni, mert ezek “izzadékonyabbak”.
A Himalája sólámpák nagyon szépek, de mégis honnan származnak?
A lámpákat a Himalája hegység lábainál bányásszák. Minden sólámpához a tömböt kézzel bányásszák ki, majd egy eszközzel lyukat fúrnak az aljába.
Milyen egészségügyi előnyei vannak a Himalája sólámpáknak?
Ha sókristály felmelegszik, akkor negatív ionokat bocsát ki. Ezek az ionok kiválóan alkalmasak a por, a pollen, a szőr, a cigarettafüst, a baktériumok és az elektroszmog semlegesítésére.
Nem kell tennem semmit, hogy vigyázzak a lámpára?
Havonta egyszer javasoljuk, hogy húzza ki a lámpát és törölje le egy nedves ruhával. Ez eltávolítja a port és a szennyeződéseket róla.
Míg a szervezetünk csak nagyon kis mennyiségú sót igényel egy nap, a legtöbb ember túl sokat fogyaszt belőle. Átlagosan 10-szer annyi sót fogyasztunk el egy nap, mint az ajánlott mennyiség. Ekkora tömegben pedig a szervezet nem képes kiválasztani maximálisan a nátrium-kloridot. A test az asztali sót tehát úgy ismeri fel, mint egy agresszív sejtméreg, egy természetellenes anyag és azt szeretné, hogy minél hamarabb eltávolítsa a szervezetből, hogy megvédje magát. Így a kiválasztó szervek állandóan túl vannak terhelve. A szervezet tehát több sót kap, mint amennyitől meg tud szabadulni.
A Himalája kősó nagyon sok jó dolgot kínál. Fel lehet használni mint az asztali sóegy egészséges helyettesítője, de kiválóan alkalmas a levegő ionizálására is. A Himalája kősó igen hasznos és emellett fontos kiegészítője az egészséges életmódnak.
A Himalája sónak számos egészségügyi előnye van, különösen, ha az ételeinket is ezzel készítjük. A Himalája sóinhalátor könnyen kezelhető és ennek használata is igen sok előnnyel jár.
A túl sok só káros lehet a szervezet számára, de ha helyesen használjuk ezt az anyagot, akkor még gyógyászati célokra is felhasználhatjuk. külsőleg például a só egy igazi fertőtlenítő. A Himalája sóval - mivel igen magas a tápanyagtartalma - hatékonyan lehet gyógyítani a különböző sebeket, bőrbetegségeket és segít csökkenteni a különböző duzzanatokat is. A Himalája sót már Kr. e. 1600 körül is használták, az egyiptomiak, az ókori görögök és a római orvosok körében is népszerű volt. Később azonban feledésbe merült a Himalája só orvosi felhasználása, csak a 19. század végén fedezték fel újra gyógyító tulajdonságait.
A Himalája sólámpákat nemcsak kellemes esztétikájuk miatt, hanem egészségügyi előnyeiért is kedvelik. Ezek a sótömbök tehát nemcsak a lakás díszei lehetnek, hiszen bizonyíttan képesek megtisztítani a levegőt és csökkenteni a feszültséget. A Himalája sólámpa hatásait vizsgáló kutatók állítják, hogy ezek a lámpák olyan egészségügyi ellátásokat biztosítanak, mint a nyugodt környezet, a pozitív ionok kiegyensúlyozása, a levegő tisztítása. A Himalája sólámpák minden szobában jól mutatnak, sőt kiválóan lehet őket tisztítani. Erre pedig nagyon fontos, hogy havonta-kéthavonta sort kerítsünk, hiszen csak így képes a sólámpa maximális hatékonysággal üzemelni. Sőt azt is érdemes megjegyezni, hogy a víz nem teszi tönkre ezt a lámpát, így bátran takaríthatjuk sűrűbben is, ha szükséges.
A Himalája sószappan a Föld legtisztább sójából készül el, amit a Himalája lábánál bányásznak. A sószappanban tehát nagyon sok ásványi anyag és nyomelem található meg, így a bőrünket puhává, fényessé és egészségessé teszi. A Himalája sót korábban nagy tömbökben árusították, ami textúrája és szépsége miatt szerettük. Azonban most nemcsak önmagában, hanem szappanként is forgalmazzák. Kezdetben a Himalája sószappant omlósnak és nehéznek érezzük, de ahogy egyre többször kezdjük el használni, rájövünk, hogy milyen jó hatással van a bőrünkre. Kiválóan alkalmas kézmosásra, fürdésre, mivel természetes antibakteriális szer, így hatékonyan tisztítja az egész bőrfelületet. Sok olyan Himalája sószappant találunk, amit különböző illóolajokkal még egészségesebbé és izgalmasabbá tesznek. Ezenfelül sokszor kevernek bele kakaóvajat is, ami krémesebbé és még hidratálóbbá teszi a Himalája sószappant.
A Himalája sót ma már lapok, tömbök, gyertyák, gömbök formájában is beszerezhetjük, így kiválóan alkalmasak bármilyen deroációs célra. De ezenfelül mire lehet még felhasználni ezeket a tömböket? A Himalája só nagyszerűen alkalmas arra is, hogy elkészítsünk vele bizonyos fogásokat. Most ismerjük meg, hogyan lehet ezekkel a lapokkal sütni, illetve felszolgálni bizonyos ételeket.
A Himalája sólámpák kristályosított sóból készülnek, amik több millió éves barlangokban találhatóak meg. A tömbökbe lyukakat fúrnak, hogy kis teljesítményű világítótesteket rakhassunk belé. A Himalája sólámpákat legtöbbször dekorációs célokra használják fel, de egészségügyi előnyei is jól ismertek. Érzelmi és egészségügyi előnyei is bizonyítást nyertek.
A Himalája kristálysó híres természetes ionizáló tulajdonságáról és köztudott róla az is, hogy kiváló feng shui gyógymód lehet, mivel jó energiákat biztosít otthonunkban. Amikor a Himalája sót megvilágítjuk, akkor sok negatív ion bocsájt a levegőbe. Ezek az ionok megtisztítják a levegőt és létrehoznak egy gyógyító, jó energiát. A Himalája kristálysó felülete hűvös marad, ezért nem kell attól sem aggódni, hogy megégetnénk vele magunkat.