Mindent a Himalája sóról

A Himalája sólámpák előnyei

2014.07.16 15:22

A Himalája sólámpák kristályosított sóból készülnek, amik több millió éves barlangokban találhatóak meg. A tömbökbe lyukakat fúrnak, hogy kis teljesítményű világítótesteket rakhassunk belé. A Himalája sólámpákat legtöbbször dekorációs célokra használják fel, de egészségügyi előnyei is jól ismertek. Érzelmi és egészségügyi előnyei is bizonyítást nyertek.

Csökkenti az elektromágneses szennyezést
A Himalája sólámpákat érdemes olyan környezetben is használni, ahol sok a számítógép vagy más elektronikus készülék, hogy csökkentsük az elektromágneses mezók nagyságát. A monitorok, a floureszkáló világítótestek és egyéb elektronikus eszközök negatív ionokat bocsátanak ki, amik károsak az egészségre. A Himalája sólámpa éppen ezeket az ionokat semlegesíti. Ennek köszönhetően közelében fokozódik a koncentrációs képesség és csökken a fáradtság. Az immunrendszer működése is fokozható a Himalája sólámpával.

Légtisztítás
A sólámpák megtisztítják a szobában a levegót. A negatív ionokat semlegesítve javítják az általános egészségö állapotot. Semlegesíti a füstöt, a port, az allergéneket, a baktériumokat és a levegő más káros részecskéit.

Megnyugtató
A Himalája sólámpa elhelyezése a családi szobában, az előszobában, a bejáratban nyugtató hatással bír. A Sólámpák jó választásnak bizonyulnak a masszázs szobákban is, ahol nyugtató hatásuk hozzájárul a relaxáció és a terápia fokozásához. A meditáció is fokozható a Himalája sólámpákkal.