Mindent a Himalája sóról

Himalája sószappan

2014.07.16 15:23

A Himalája sószappan a Föld legtisztább sójából készül el, amit a Himalája lábánál bányásznak. A sószappanban tehát nagyon sok ásványi anyag és nyomelem található meg, így a bőrünket puhává, fényessé és egészségessé teszi. A Himalája sót korábban nagy tömbökben árusították, ami textúrája és szépsége miatt szerettük. Azonban most nemcsak önmagában, hanem szappanként is forgalmazzák. Kezdetben a Himalája sószappant omlósnak és nehéznek érezzük, de ahogy egyre többször kezdjük el használni, rájövünk, hogy milyen jó hatással van a bőrünkre. Kiválóan alkalmas kézmosásra, fürdésre, mivel természetes antibakteriális szer, így hatékonyan tisztítja az egész bőrfelületet. Sok olyan Himalája sószappant találunk, amit különböző illóolajokkal még egészségesebbé és izgalmasabbá tesznek. Ezenfelül sokszor kevernek bele kakaóvajat is, ami krémesebbé és még hidratálóbbá teszi a Himalája sószappant.

A Himalája sószappan feloldva a fürdővízben, szintén igen hatékony gyógyászati szer lehet. Hagyjuk, hogy óvatosan feloldódjon a vízben, majd áztassuk ebben a vízben magunkat. A Himalája sószappan természetesen tisztít és puhítja, hidratálja a bőrt. Nagyon fontos, hogy ha egy seb van a bőrünkön, akkor ne használjuk, mivel így nagyon csípna ez a sós víz. NE dörzsöljük közvetlenül a puhább szövetekbe.
Hozzáadott anyagokat is tartalmazhat: kókuszolajok, finomítatlan kakaóvaj, édes mandula, és avokádó, illóolajok (eukaliptusz, borsmenta, fodormenta, és a rozmaring) is lehetnek a himalája sószappanokban.