Mindent a Himalája sóról

Tipikus kérdések a Himalája sólámpával kapcsolatban

2014.07.16 15:29

Mi a különbség a Himalája sólámpa és a gyertyatartó között?

Mind a sókristály lámpák, mind a gyertyatartók 100%-osan Himalája kristálysóból készülnek. A fő különbség az, hogy a lámpák egy 15 wattos izzó segítségével világítanak, míg a gyertyatrtókat egy mécsessel lehet megvilágítani. A lámpák jobban képesek ionizálni a levegőt, mivel ezeknek a felülete nagyobb és jobban fel tudnak melegedni.

A Himalája sólámpa idővel elhasználódik?
Mindaddig, amíg nem oldjuk fel a kristálysót vízben vagy nem tesszük ki túlzott nedvességnek, addig a Himalája sólámpa szinte örökké fog tartani. Időnként, ha magas a páratartalom a sólámpa izzadni fog, de ettől még nem fog “elfogyni2 a lámpánk. A gyertyák alá azonban érdemes alátétet tenni, mert ezek “izzadékonyabbak”.

A Himalája sólámpák nagyon szépek, de mégis honnan származnak?
A lámpákat a Himalája hegység lábainál bányásszák. Minden sólámpához a tömböt kézzel bányásszák ki, majd egy eszközzel lyukat fúrnak az aljába.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a Himalája sólámpáknak?
Ha sókristály felmelegszik, akkor negatív ionokat bocsát ki. Ezek az ionok kiválóan alkalmasak a por, a pollen, a szőr, a cigarettafüst, a baktériumok és az elektroszmog semlegesítésére.

Nem kell tennem semmit, hogy vigyázzak a lámpára?
Havonta egyszer javasoljuk, hogy húzza ki a lámpát és törölje le egy nedves ruhával. Ez eltávolítja a port és a szennyeződéseket róla.