Mindent a Himalája sóról

Hogyan óvjuk a sólámpánkat?

2014.07.16 15:24

A Himalája sólámpákat nemcsak kellemes esztétikájuk miatt, hanem egészségügyi előnyeiért is kedvelik. Ezek a sótömbök tehát nemcsak a lakás díszei lehetnek, hiszen bizonyíttan képesek megtisztítani a levegőt és csökkenteni a feszültséget. A Himalája sólámpa hatásait vizsgáló kutatók állítják, hogy ezek a lámpák olyan egészségügyi ellátásokat biztosítanak, mint a nyugodt környezet, a pozitív ionok kiegyensúlyozása, a levegő tisztítása. A Himalája sólámpák minden szobában jól mutatnak, sőt kiválóan lehet őket tisztítani. Erre pedig nagyon fontos, hogy havonta-kéthavonta sort kerítsünk, hiszen csak így képes a sólámpa maximális hatékonysággal üzemelni. Sőt azt is érdemes megjegyezni, hogy a víz nem teszi tönkre ezt a lámpát, így bátran takaríthatjuk sűrűbben is, ha szükséges.

1. Tartsuk a Himalája sólámpát távol a felesleges nedvességtől. Mivel a sólámpák kiveszik a nedvességet a környezetünkből, ezért fontos, hogy lehetősé szerint mindig szárazan tartsuk. Ha el kezd “izzadni”, akkor mindig töröljük át egy száraz és puha anyaggal.

2. Kapcsoljuk fel a lámpát, hogy megakadályozzuk a nedvesség felhalmozódását, majd mindig töröljük át használat után. A Himalája sóval akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha minden nap bekapcsoljuk és több órán át égve hagyjuk.

3. Egy nedves kendővel töröljük át alkalmanként a Himalája sólámpát, hogy eltávolítsuk róla a felesleges port. Ellenőrizzük, hogy a ruha ne legyen túl nedves, mivel így a lámpa nem károsodik. Mindig töröljük sázrazra egy puha ruhával. A nehezen hozzáférhető helyeken használjunk puha sörtéjű kefét.