Mindent a Himalája sóról

Süssünk a Himalája sóval

2014.07.16 15:22

A Himalája sót ma már lapok, tömbök, gyertyák, gömbök formájában is beszerezhetjük, így kiválóan alkalmasak bármilyen deroációs célra. De ezenfelül mire lehet még felhasználni ezeket a tömböket? A Himalája só nagyszerűen alkalmas arra is, hogy elkészítsünk vele bizonyos fogásokat. Most ismerjük meg, hogyan lehet ezekkel a lapokkal sütni, illetve felszolgálni bizonyos ételeket.

A Himalája sólemezek
A természetes sólemezek kézzel csiszoltak és a Himalája-hegység 250 millió éves sótömbjeiből származik. Ezek kiválóan alkalmasak hidegen a sushi, a saláták, az előételek, a gyümölcsök felszolgálására, valamint melegen a zöldségek, a vékonyra szeletelt húsok, a halak, a baromfik, a rák, a tenger gyümölcseinek sütésére, valamint a sós desszertek elkészítésére. A tiszta, könnyű és ásványi anyagokban gazdag Himalája sólemez fokozza az ételek ízét, de nem teszi azokat túlságosan sóssá. Ha szakszerűen és gondosan bánunk vele, akkor ez a lemez több éven át alkalmas sütésre.

Ápolás és tárolás
Használat után hagyjuk kihűlni teljesen a sólemezt. Öblítsük át könnyedén és gyorsan. Ne használjunk hozzá szappan. Töröljük szárazra egy tiszta ruhával. Ne tegyük a mosógatóvízbe, ne merítsük a vízbe. Tároljuk alacsony páratartalmú helyen. Ne tároljuk fém, réz vagy bronz felületen. Antimikrobiális, így nem szükséges vegyszerrel takarítani.