A legtöbb nyugati országokban élő személynek csökkentenie kellene a sófogyasztását a diétájukban, hogy elkerüljék a felesleges nátrium felhalmozódását a szervezetben, így általában a sós víz fogyasztása reggel - vagy bármely más időpontban - nem javasolt. Ez némiképpen másképpen áll a Himalája só esetében, erről mindjárt szót is ejtünk. Bár a szervezetnek szüksége van nátriumra, hogy ellássa a létfontosságú funkciókat, mint például az izmok és az idegi aktivitás biztosítása, a Centers for Disease Control and Prevention beszámol arról, hogy a túl sok sófogyasztás magas vérnyomáshoz vezethez, ami pedig potenciálisan hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségekhez.
De!
A Himalája só hidratál
Sokat lehet arról olvasni, hogy milyen fontos a vízfogyasztás, naponta több litert kell meginni, de ezzel fennállhat az a veszély is, hogy a testünk egyszerűen felhígul, kiürülnek az ásványi anyagok, amelyekre a sejteknek nagyon nagy szükségük van. Ezért érdemes egy pohár vízben egy kevés Himalája sót feloldani, hiszen a benne található az ásványi anyagok vonzzák maguk után a vizet, így a sejtek fontos anyagokhoz jutnak, és még hidratálva is lesznek.
A Himalája só méregtelenít
A Himalája sónak természetes antibakteriális hatása van, így beindítja a méreganyagok kiürülését is. A sót már 5 ezer évvel ezelőtt is használták méregtelenítőként.
A Himalája só segíti az álomba merülést
A Himalája sóban található ásványi részecskék nyugtatják az idegrendszert, mivel csökkentik a kortizol és az adrenalin szintjét.
Őseink már korábban felfedezték, hogy néhány anyag igazán különleges gyógyhatásokkal bír. Így lehetett az, hogy a Himalája kristálysót már több évszázada eredméynesen használták a különféle egészségügyi célokra. A Himalája sót a Himalája hegyei alól bányászták és már igen hamar felfedezték, hogy ez a só különleges hatásokra képes. A modern kutatások azt is kmutatták, hogy az eredeti Himalája sóban körülbelül 84 ásványi anyag és nyomelem található, melyek fontosak az emberi élet fenntartásához. Szóval tényleg nem meglepő, hogy a Himalája sóra már az ősidők óta különleges figyelemmel tekintettek, illetve, hogy előszeretettel használták fel a különféle egészségügyi problémák kezelésére. De mire is lehet pontosan felhasználni ezt a nagyszerű sót?
A Himalája sónak fontos szerepe lehet abban, hogy egészségesek maradjunk, illetve, hogy a bőrünk is jobban nézzen ki. A Himalája sóinhalátor erősíti az immunrendszert és javítja a légutakat is. Ez egy természetes légúti támogatás. A Himalája sóinhalátorba a legfinombb és legtisztább Himalája só kerül, ami képes csökkenteni a betegségek kialakulásának kockázatát is. Ráadásul ez az inhalátor teljesen természetes, biztonságos és könnyen használható. Egy csodálatos kis tartályba kerül a Himalája sószemcsék tömege, amelyek egyenesen a Himalája hegységből érkeztek. Normális körülmények között nincs szükség arra, hogy az inhalátorban ezt a sót cserélni kelljen, mert a Himalája sónak mindig jelen vannak az ásványi és ionizáló tulajdonságai.
Nagyon sokféle sófajtával találkozhatunk most már a boltok polcain, de ezek alapvetőn négy különféle kategóriába sorolhatóak: asztali só, tengeri só, kóser só és Himalája kristálysó. Az első három fajta 97,5%-ban tartalmaz nátrium-kloridot, míg a Himalája kristálysóban sokkal több az ásványi anyagok mennyisége. Az első háromban vannak vegyi anyagok és csomósodásgátlók is, ezek miatt lesznek azok kevésbé egészségesek.
A Himalája sólámpák egyre népszerűbbek nemcsak szépségük miatt, hanem aért is, mert már bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi előnyük van ezeknek a daraboknak. Azonban kérdés az, hogy mindegyik Himalája sólámpa ugyanolyan minőségű? A válasz sajnos az, hogy nem. Mint minden más szabályozatlan termék esetében, itt is sokat változhat a Himalája só minősége az egyes gyártóktól függően. Nagyon sok tényező van, ami befolyásolja a Himalája sólámpák minőségét, ezek közül a legfontosabbak a szín, a tisztaság, az átlátszóság, az összeszereltség. Ezek alapján lehet meghatározni, hogy melyik lesz a legjobb a Himalája sólámpák között. Nagyon fontos, hogy ne elégedjünk meg akármilyen darabbal, mivel a Himalája sólámpát valószínűleg azzal a céllal vásároljuk meg, hogy az egészségi állapotunkat javítsa, erre azonban csak a minőségi lámpa képes. Éppen ezért a következőkben adunk néhány tanácsot, hogy miként is érdemes megválasztani a Himalája sólámpánkat.
A Himalája kristálysó egy természetes ionizáló, emellett pedig kiválóan illeszkedik a feng shui gyógymódba, mivel képes arra, hogy jó energiákat és jó levegőt hozzon az otthonunkba. Amikor a égő gyertya vagy a lámpa hője felmelegíti a Himalája sót, az negatív ionokat bocsájt ki a levegőbe, ennek köszönhetően a levegő megtisztul és egy gyógyító, jó energia jön létre az otthonunkban. A Himalája kristálysó esetében a külső hűvös tapintású marad, így nem kell aggódni a forró felületek miatt sem, nincs lehetősége balesetnek.
A szürke tengeri só egy kulináris sófajta, amelyet az Atlanti-óceánból nyernek ki a tengervíz elpárolásával, Észak-Franciaországban a bretagne-i partvidékről. A Himalája rózsaszín sót azonban a fleszín alatt bányásszák a Himalája hegyeiből, leggyakrabban Pakistánból. De mi is a különbség e kétfajta só között?
A Himalája sót nagyon sokféleképpen lehet felhasználni, ezek közül mi most csak a legfontosabbakat vesszük elő újra.
A só nemcsak, hogy jó nekünk, hanem alapvető és szükséges tápanyag az egészségünk fenntartásához. Azonban ez a helyzet sok más élelmiszerrel is, de a feldolgozási folyamatok, amelyeket ezek az alapvető élelmiszerek, illetve a só is keresztül megy, sajnos nemcsak a tápanyagok többségét pusztírtja el, hanem radikálisan megváltoztatja a só szerkezetetét, így ez a mérhetetlenül egészséges anyag végül teljesen károssá válik.