Mindent a Himalája sóról

Hogyan vásároljunk Himalája sólámpát? 1.

2014.10.16 11:56

A Himalája sólámpák egyre népszerűbbek nemcsak szépségük miatt, hanem aért is, mert már bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi előnyük van ezeknek a daraboknak. Azonban kérdés az, hogy mindegyik Himalája sólámpa ugyanolyan minőségű? A válasz sajnos az, hogy nem. Mint minden más szabályozatlan termék esetében, itt is sokat változhat a Himalája só minősége az egyes gyártóktól függően. Nagyon sok tényező van, ami befolyásolja a Himalája sólámpák minőségét, ezek közül a legfontosabbak a szín, a tisztaság, az átlátszóság, az összeszereltség. Ezek alapján lehet meghatározni, hogy melyik lesz a legjobb a Himalája sólámpák között. Nagyon fontos, hogy ne elégedjünk meg akármilyen darabbal, mivel a Himalája sólámpát valószínűleg azzal a céllal vásároljuk meg, hogy az egészségi állapotunkat javítsa, erre azonban csak a minőségi lámpa képes. Éppen ezért a következőkben adunk néhány tanácsot, hogy miként is érdemes megválasztani a Himalája sólámpánkat.

A Himalája sólámpák alakja
A természetes alakú Himalája sólámpákat helyi kézművesek faragjék ki Észak-Pakisztánban. A faragott sólámpa minőségét tehát nagyban befolyásolja az ő tehetségük és tapasztalataik. Azt azonbn tudni kell, hogy Pakisztán egy nagyon szegény régió, ugynakkor ezek a kézművesek szakmailag rnedkívül profik és tökéletesen felismerik a jó minőségű Himalája sókristályt, amit nagy hatékonysággal lehet feldolgozni.
Ezzel szemben léteznek szabályos alakra csiszolt Himalája sólámpák is, piramis, tojás, gömb alakúak, amelyeket géppel csiszoltak. Habár ezek is képesek ugyanazt az energiát kibocsájtani, mégis azt kell mondani, hogy ezek kevésbé minőségi darabok, éppen ezért jobb, ha a természetes formák mellett döntünk.