Mindent a Himalája sóról

Himalája sós víz reggeli előtt

2015.03.05 10:43

A legtöbb nyugati országokban élő személynek csökkentenie kellene a sófogyasztását a diétájukban, hogy elkerüljék a felesleges nátrium felhalmozódását a szervezetben, így általában a sós víz fogyasztása reggel - vagy bármely más időpontban - nem javasolt. Ez némiképpen másképpen áll a Himalája só esetében, erről mindjárt szót is ejtünk. Bár a szervezetnek szüksége van nátriumra, hogy ellássa a létfontosságú funkciókat, mint például az izmok és az idegi aktivitás biztosítása, a Centers for Disease Control and Prevention beszámol arról, hogy a túl sok sófogyasztás magas vérnyomáshoz vezethez, ami pedig potenciálisan hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségekhez.

De!

A Himalája só hidratál
Sokat lehet arról olvasni, hogy milyen fontos a vízfogyasztás, naponta több litert kell meginni, de ezzel fennállhat az a veszély is, hogy a testünk egyszerűen felhígul, kiürülnek az ásványi anyagok, amelyekre a sejteknek nagyon nagy szükségük van. Ezért érdemes egy pohár vízben egy kevés Himalája sót feloldani, hiszen a benne található az ásványi anyagok vonzzák maguk után a vizet, így a sejtek fontos anyagokhoz jutnak, és még hidratálva is lesznek.

A Himalája só méregtelenít
A Himalája sónak természetes antibakteriális hatása van, így beindítja a méreganyagok kiürülését is. A sót már 5 ezer évvel ezelőtt is használták méregtelenítőként.

A Himalája só segíti az álomba merülést
A Himalája sóban található ásványi részecskék nyugtatják az idegrendszert, mivel csökkentik a kortizol és az adrenalin szintjét.