Mindent a Himalája sóról

A Himalája só jelentősége

2015.01.14 10:50

Ma már nemcsak az merül fel kérdésként, hogy mi van a pénztárcádban, hanem ugyanilyen fontos kérdés az is, hogy mi van a sótartódban. A testünk egészségét ugyanis nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen sót használunk a mindennapokban. A legtöbben azonban még mindig a legolcsóbb asztali sót vesszük le a polcról, ami azonban nem nyújt semmiféle előnyt a testünknek, ellenben társával a Himalája sóval.
A jó hír az, hogy nem kell mindenáron ezt a mesterséges, természetellenes sófajtát használni, hiszen ma már a rendelkezésünkre áll a Himalája só, ami képes biztosítani az ételek jó ízét, illetve a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat is.
A Himalája só képes feltölteni a szervezetet elektrolitokkal, így a szervrendszerek jobban reagálnak majd az elektromos impulzusokra, melyek szükségesek a szervezet biológiai funkcióinak ellátásához. Ezek az elektrolitok nem találhatóak meg a hagyományos konyhasóban.

A Himalája só egyéb juttatásai
- Stabilizálja a szabálytalan szívverést és a vérnyomást
- Erősíti az idegsejtek kommunikációját
- Javítja az élelmiszer részecskék felszívódását a béltraktusban
-Kiegyensúlyozza a cukor mennyiségét a vérben
-Megszünteti a sinus torlódásokat
-Segít az alvás szabályozásában
-Megelőzi az izomgörcsök kialakulását.

Ez a csodálatos Himalája só szelíd sós ízt ad az ételeknek, miközben különféle egészségügyi ellátásokat is kínál az emberi szervezet számára. A legfontosabb ezek közül, hogy a Himalája só képes megőrizni, illetve helyreállítani a szervezet természetes pH egyensúlyát.