Mindent a Himalája sóról

A Himalája só három legfontosabb felhasználási módja

2014.08.06 09:45

A Himalája sót nagyon sokféleképpen lehet felhasználni, ezek közül mi most csak a legfontosabbakat vesszük elő újra.

Edd meg! A Himalája rózsaszín só egy ízletes sófajta, amelyben 84 ásványi anyag és nyomelem található. Ellentétben a közönséges asztali sókkal és a magasab feldolgozott fajtákkal, a Himalája só több, mint 250millió éve pihent a Himalája lábainál, anélkül, hogy bármilyen szennyeződés érte volna. A Himalája sót ma is kézzel, mechanikus úton bányásszák és dolgozzák fel, ami miatt sokkal előnyösebb a használata étkezési célokra. Nemcsak gazdagabbá teszi az egyes fogások ízét, hanem arról is gondoskodik, hogy az adott étel egészségesebbé váljon.

Fürödj benne! A Himalája sóoldatos fürdő igen kiváló módja annak, hogy egyensúlyba hozzuk a mentális és a fizikai egészségünket. A Himalája sós vízben fürdés kiegyensúlyozza a szervezet működéseit, segít a méregtelenítésben, illetve megnyugtatja az egész szervezetet.

Lélegezd be! A Himalája só előnyeit inhalálás során is meg lehet tapasztalni, ha naponta legalább fél órát lélegezzük be a Himalája sót. Ez nagyon kellemes lehet, de amit még észrevehetünk az nem más, mint hogy megtisztulnak az orrjáratok. Ez a fajta inhalálás segíthet a dohányzásban való leszokásban, illetve egy sor betegség megelőzésében és kezelésében. Az inhalálás során a tüdőt és az orrjáratokat megtisztíthatjuk a levegőben található szennyező anyagoktól, mérgektől, különféle toxinoktól, a portól és az egyéb allergénektől.