Mindent a Himalája sóról

Egészségesen a Himalája sóval

2015.01.07 08:28

Őseink már korábban felfedezték, hogy néhány anyag igazán különleges gyógyhatásokkal bír. Így lehetett az, hogy a Himalája kristálysót már több évszázada eredméynesen használták a különféle egészségügyi célokra. A Himalája sót a Himalája hegyei alól bányászták és már igen hamar felfedezték, hogy ez a só különleges hatásokra képes. A modern kutatások azt is kmutatták, hogy az eredeti Himalája sóban körülbelül 84 ásványi anyag és nyomelem található, melyek fontosak az emberi élet fenntartásához. Szóval tényleg nem meglepő, hogy a Himalája sóra már az ősidők óta különleges figyelemmel tekintettek, illetve, hogy előszeretettel használták fel a különféle egészségügyi problémák kezelésére. De mire is lehet pontosan felhasználni ezt a nagyszerű sót?

A himalája só segít szabályozni a folyadék mennyiségét a szervezetben. Emiatt a Himalája sónak köszönhetően a sejtek pH-szintje kiegyensúlyozódik, az agy “belső elemei” is a helyére kerülnek. A Himalája sót ehhez számos módon el lehet fogyasztani: felodlhatjuk vízben, az oldatot lenyelhetjük vagy gargarizálhatunk vele, illetve az étkezési sónkat is lecserélhetjük Himalája sóra, és főzhetünk ezzel.
A Himalája só, bármilyen hihetetlenül hangzik, de képes enyhíteni az ízületi gyulladás és a reuma tüneteit, illetve sok esetben megakadályozza a vesekő kialakulását.
Ha gőzöléshez használjuk a Himalája sót, akkor csökkenthetjük az arcüreg problémákat is. Ezzel a megoldással csökkenthetjük vagy minimalizálhatjuk az asztma, a hörghurut és az orrdugulás tüneteit is.