Mi a különbség a szürke tengeri só és a Himalája só között?
2015.10.09 11:27
Összetevőként a világon egyre szélesebb körben elérhető, az otthoni szakácsok is egyre gyakrabban használják mind a szürke tengeri sót, mind a Himalája sót. A só a legalapvetőbb fűszerünk, ami kihozza minden étel ízét. A tengeri só és a Himalája só is egzotikus hangulatot adhat az ételeknek. Ezen...
A só az élelmiszeriparban
2015.10.09 11:27
A Himalája sót nemcsak táplálkozási céllal használják, hiszen számos már kulináris előnye van az ízesítésen túl.
Tartósítás
A Himalája só megőrzi az ételek minőségét hosszú időn át, mivel ellenséges környezetet hoz létre bizonyos mikroorganizmusoknak. Az élelmiszerek belsejében a só megváltoztatja...
Jód a tengeri sóban
2015.08.28 09:05
Sok ételnek, mint például a tengeri sónak egyedülálló íze és állaga van. Ezeknek gyakran van különleges egészségügyi hatásuk is, például a tengeri sónak éppen azért, mert természetes formában megtalálható a tengerek közelében. A tengeri só jóval több tápanyagot tartalmaz, mint a hagyományos asztali...
A tengeri só gyógyhatásai
2015.08.28 09:04
A tengeri só, ellentétben az erősen finomított kereskedelmi termékekkel, megőrzi természetességét, mivel nem szedik ki belőle azokat az értékes nyomelemeket, amelyek semlegesítik a savakat a szervezetben. A tengeri sóban tehát jelen vannak az értékes ásványi anyagok, és bár a különbség viszonylag...
Lazac carpaccio Himalája sótömbön
2015.08.03 16:03
Ez a recept a Himalája sótömböknek köszönhetően lesz kellemesen sós, illetve, így a lazac is kellemes aromákkal gazdagodik a Himalája só ásványi anyagainak köszönhetően.
Hozzávalók 6 személyre
2 nagy Himalája sótégla (6x9x2 centis)
2 csokos friss kapor
2 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1/2...
A Himalája kristálysóban kevesebb a nátrium?
2015.06.30 14:01
A só többféle formában és névvel ellátva kapható a boltokban, amelyek egyrészt tükrözik a származást, másrészt a só speciális használatát is. A tengeri só például a tengerek kipárolgása során keletkezik, a kősót a föld alatt található betétekből nyerik ki. Az asztali só háztartási használatra...
Útmutató a Himalája sótéglához
2015.06.30 14:00
A himalája kősó elsőként egy 16. századi pakisztáni bányából került elő, majd az gyorsan népszerűvé vált, nemcsak egzotikus kinézete, hanem kellemes íze miatt is. A szomszéd városok kőfejtői jártak ide, akik kézzel vájták ki ezeket a tömböket, majd különböző formájúra alakítva szállították el más...
Milyen ásványok vannak az Epsom sóban?
2015.05.08 09:32
Az Epsom só egy közös elnevezése a magnézium-szulfátnak és a magnézium-szulfát-heptahidrátnak. A SaltWorks szerint az Epsom sóra először az angliai Epsom városában bukkantak rá a korai 1800-as években, innen tehát az elnevezés. Valószínűleg az Epsom sót azért nevezték sónak, mert kristályos...
A kelta tengeri só és a Himalája só
2015.05.08 09:31
Sok éven az orvosok azt mondták, hogy a túl sok sófogyasztás károsan hat az egészségre. Ha túl sok sót fogyasztunk, akkor magas vérnyomásra, szívproblémákkal, vesebetegséggel és más egészségügyi problémákkal kell számolnunk. A Water.com és egyéb kutatások szerint nem minden só káros az egészségre....
A vörös tengeri só előnyei
2015.04.01 13:53
Az alaea, a hagyományos vörös hawaii tengeri só kíméletesen feldolgozott óceáni vízből és hawaii vörös agyagből áll, állítják a kutatók és az ínyenc sókereskedők. Természetesen a feldolgozott és finomított hawaii tengeri só mintegy 19%-kal kevesebb nyomelemet és elektrolitot tartalmaz, mint a...
Tételek: 1 - 10 ból 44