Mindent a Himalája sóról

A tengeri só gyógyhatásai

2015.08.28 09:04

A tengeri só, ellentétben az erősen finomított kereskedelmi termékekkel, megőrzi természetességét, mivel nem szedik ki belőle azokat az értékes nyomelemeket, amelyek semlegesítik a savakat a szervezetben. A tengeri sóban tehát jelen vannak az értékes ásványi anyagok, és bár a különbség viszonylag kicsinek tűnik, a tengeri só mégis számos olyan egészségügyi ellátásra alkalmas, amire a finomított só nem.

Az ízületi fájdalom enyhítése
A tengeri sóval egy olyan gyógyfürdőt is készíthetünk, amely képes az izmok és az ízületek fájdalmait enyhíteni. Megajándékozhatjuk persze magunkat ezzel az érzéssel akkor is, ha csak simán fáradtak vagyunk, de nincsenek ízületi gondjaink, mivel a sós fürdő minden esetben segíthet ellazulni. Annak érdekében, hogy megszüntessük ezeket a fájdalmakat, érdemes néhány csésze tengeri sót feloldani a fürdővízben. A maximális fájdalomcsillapítás eléréséhez pedig legalább 20 perc áztatásra van szükség.

A sejtek egészsége
Az asztali sóval ellentétben a tengeri só a folyadékokban könnyedén mozog, hatékonyabban átjut a sejtmembránokon, így hatékonyabban tudja kifejteni jótékony hatásait is. Ha például túl magas a vérben a nátrium-klorid szintje, akkor a vesék a tengeri sót könnyedén semlegesítnei tudják, míg az asztali sóról nem mondható el ugyanez, így az veseproblémákat, duzzanatokat és ízületi gyulladásokat okozhat.