Mindent a Himalája sóról

A kelta tengeri só és a Himalája só

2015.05.08 09:31

Sok éven az orvosok azt mondták, hogy a túl sok sófogyasztás károsan hat az egészségre. Ha túl sok sót fogyasztunk, akkor magas vérnyomásra, szívproblémákkal, vesebetegséggel és más egészségügyi problémákkal kell számolnunk. A Water.com és egyéb kutatások szerint nem minden só káros az egészségre. A természetes sók, mint például a kelta tengeri só vagy a Himalája kősó számos egészségügyi előnnyel bír. Most ezekről lenne érdemes beszélni röviden.

A sófürdők előnyei
A kelta tengeri só és a Himalája só is javára válik a bőrnek, illetve a bőrrel összeköttetésben lévő szöveteknek is. A Himalája sóban való fürdés segíti a bőrt, hogy az kiadja magából a toxinokat, illetve, hogy elnyelje a hasznos ásványi anyagokat. A himalája só és a kelta tengeri só ezenfelül egy természetes filmréteget képez a bőrön, ami segít benntartani a nedvességet, így biztosítj, hogy a bőr tapintása puha és kellemes legyen. A sófürdőkben való ázás ezenfelül segít megnyugtatni az izom- és ízületi fájdalmakat.

Érdekességek
Manapság, ha valakitől látványosan szabadulni akarunk, azt mondjuk, hogy "menjen a sóhivatalba."
Sót vet a tűzre = békít, csillapítja az indulatokat.
Nálunk is sóval főznek = nekünk is megvan a magunkhoz való eszünk
Sok só lében, kevés só asszonyban elviselhetetlen= az elsózott leves éppúgy élvezhetetlen, mint a sótlan, azaz kedélytelen asszony.