Mindent a Himalája sóról

Útmutató a Himalája sótéglához

2015.06.30 14:00

A himalája kősó elsőként egy 16. századi pakisztáni bányából került elő, majd az gyorsan népszerűvé vált, nemcsak egzotikus kinézete, hanem kellemes íze miatt is. A szomszéd városok kőfejtői jártak ide, akik kézzel vájták ki ezeket a tömböket, majd különböző formájúra alakítva szállították el más országok népeinek. Ez ma sincs másként: a Himalája sót továbbra is mechanikusan fejtik ki, illetve ma is számtalan formában találkozunk vele. Például igen népszerűek a Himalája sótéglák, amelyeken különféle sülteket lehet elkészíteni, illetve szervírozni.

A Himalája sótégla felfűtése
Grillen: Tegyük rá a Himalája sótömböt a grillrácsra. Ha faszenes a grill, akkor tartsuk a parazsat közvetlenül az egyik oldalon és tegyük a Himalája sóéglát a másik oldalra, mert így kevesebb közvetlen hőnek tesszük ki. Ha gázos a grill, akkor érdemes itt is alacsony hőmérsékletnél indítani, majd a hőt lassan növelni addig, amíg a Himalája sótömb készen nem áll a használatra.

Sütőben: Sütőben nem célszerű használni a Himalája sótömböt. mert a tégla kárt tehet a sütőben, illetve a sütő is károsíthatja a Himalája sótégla hatásfokát. Ha sólemezen szeretnénk sütni mégis a sütőben, akkor érdemes előtte felmelegíteni a gázon és utána behelyezni a forró sütőbe.

Fontos tudni, hogy minden típusú élemiszer másként reagál a Himalája sótéglára. A só hatása függ az élelmiszer nedvességétől, zsírtartalmától, vastagságától, illetve a Himalája sótégla hőmérsékletétől is. A nedvesebb élelmiszer több sót tud felvenni, a zsírosak kevesebbet. Ha az étel túlságosan sós lett, akkor egy vékony réteg olajat is érdemes használni.


Főzés az Ön blokkolása

Minden típusú élelmiszer reagál egyedülállóan a só blokk. A hatás a sót az élelmiszer függ számos tényezőtől - nedvesebb, zsírtartalom, vastagság, és a hőmérséklet a blokk. Nedvesebb az élelmiszer felveszi só gyorsabb, míg a zsír taszítják a sót. Ha az étel túl sós, alkalmazni egy vékony réteg olajat a blokk.

Foods, hogy főzni gyorsan általában működnek a legjobban, úgyhogy győződjön meg róla darabokat egy megfelelő vastagságú és hogy a blokk elég meleg. Főzés egy sótömzs, hogy nem fűtötte elég magas nem csak a túlzott só az ételt, de ez is rontja a blokk sokkal gyorsabb.

Sótömbökbe viszont átláthatatlan hevítve, és kialakulhat repedések vagy akár nagy repedések. Elképzelhető az is, hogy a színt a fehérjék főzött rá. Ne izgasd fel magad a viselkedése a só blokk. A só egy bonyolult, ravasz, kiszámíthatatlan anyagot. Ez az, ami sokkal báját.

Tartsa a blokk "top" és "alsó" azonos minden használat, így a Sear élelmiszer ugyanazon az oldalon az élet a blokk. Amikor flip, repedések hogy létrehozták is felerősödhetnek.

Gondozása sótömzs

Tisztítás: Ha forró, hogy a blokk teljesen kihűlni első. Kenje be a sótömzs egy nedves szivaccsal (ne használjon szappant). Dörzsölje meg egy puha kefével vagy zöld súroló pad, hogy eltávolítsa a beragadt számít, és törölje tisztára a szivacs. Próbálja tartani a blokk a lehető legszárazabb legyen - a kevesebb vizet a jobb. Ismételje meg, amíg a blokk nincs olyan főtt étel. Nyomkodjuk szárazra egy papírtörlővel vagy tiszta ruhával, és állítsa be a szárító állvány. Ez a folyamat eltávolítja csak egy nagyon vékony réteg a só és megőrzi a viszonylag sima felületre.

Kezelést igényel, egy nagy sós blokk nyújthat több tucat használ. Az erőteljes antibakteriális tulajdonságait a só biztosítani, hogy mindig megfelelő, és készen áll a későbbi használat, nincs szükség mosószerek.

Tárolás: Tárolja olyan helyen, ahol a páratartalom legalább. Folyton sokan az enyém az ablakpárkányon. Ha él a párás klíma, betakar a blokk egy törülközőt, és tegye a szekrényben.