Mindent a Himalája sóról

Blog

A víz forralásához kiváló: Adjunk a forralni kívánt vízhez sót, így csökkentve a főzési időt.

Főzzük a tojást is sós vízben, mert így könnyebb leszedni a héját.
A tojás frisseségének teszteléséhez: Helyezzük a tojást egy pohár sós vízbe. Ha lesüllyed, akkor friss a tojás, ha lebegni kezd, akkor ne használjuk már fel.
A gyümölcsök barnulásának megelőzése: az alma, körte, burgonya megsózásával megelőzhető azok barnulása.
A dió héjának eltávolítása: Áztassuk több órán keresztül a diót sós vízben, mert ygy könnyedén eltávolíthatjuk a héját.
A spenótot csak egyszer kell átmosni, ha sós vízbe áztatjuk.
Ha a salátákat közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk, akkor frissek és ropogósak lesznek.
A főtt burgonyát is ízletesebbé tehetjük a sóval. Ez az étel egy lisztes textúrát kap a só hatására, mivel a só felszívja a felesleges nedvességet.
A zsíros lábasok tisztítása. A serpenyőt sokkal könnyebben megtisztíthatjuk, ha egy kevés sóval beszórjuk.
A foltos bögrék megtisztítása. A sóval könnyedén eltávolíthatjuk a tea és kávéfoltokat a csészékről.
A sütő tisztítása. A sóval és fahéjjal könnyedén letakaríthatjuk az égett foltokat a serpenyőről. Emellett a kellemetlen szagok is eltüntethetőek.
A só és szóda kombinációjával a hűtő belsejét is ki lehet takarítani.
A zsíros tüzek eloltása. A sóval el lehet oltani a felgyulladt olajat.
Egy csipetnyi só fokozza a kávé ízét és megszünteti intenzív keserűsségét.
Az ezüst étkészletet is fényesebbé teszi a só.
 

A reggeli sós víz fogyasztása támogatja az egészséges emésztést, csökkenti a fertőzések kialakulását, javítja az immunitást és még a vércukorszintet is szabályozza, állítják a tudományos tanulmányok és a klinikai vizsgálatok. Az American Heart Association szerint azonban érdemes lenne a nátrium mennyiségét csökkenteni a táplálkozás során.

Az üres só
Egy teásknaál só közel 1200 mg nátriumot tartalmaz, a napi ajánlott mennyiség pedig 1500 mg körül mozog. Az American Heart Association szerint az átlagos amerikai sófogyasztás 75%-a a feldolgozott élelmiszerekből származik, de a Shirley Wellness Cafe rámutat arra, hogy a sóval az a legfőbb probléma, hogy vegyileg módosított és finomított, így már csak nátriumot és kloridot tartalmaz. Ezzel szemben a Himalája só 84 értékes ásványi anyagot és nyomelemet, köztük káliumot, magnéziumot, kalciumot tartalmaz, amik mind mérséklik a nátrium káros hatását és jó hatással vannak az egészségre.

Tisztító és méregtelenítő
A Himalája sót felhasználják homeopátiás italokban. Ha egy héten át minden reggel fogyasztunk Himalája sós vizet, akkor kiküszöbölhetjük a megfázásokat, emésztési problémákat, légúti megbetegedéseket és az életkorral kapcsolatos bajokat, így például a magas vérnyomást is. A Himalája sóval méregteleníthetjük a beleket és az anyagcserét is javíthatjuk. Szebb lesz a bőrünk és az alvási funkciók is javulnak.

A só, a cukobetegség és a magas vérnyomás
Egy négy hetes Himalája sós vizes kúrával a magas vérnyomás és a cukorbetegség is javul.
 

A Himalája só 84 olyan értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, ami jót tesz az egészségnek. Ezen anyagok között vannak makrominerálok és nyomelemek is.
Az ásványi anyagok a természetben előforduló anyagok, melyek szerkezete kristályos. A kristályok akkor alakulnak ki, ha az atomok egyedi formákat vesznek fel. A Himalája só sok ilyen anyagok tartalmaz, főleg nátrium-kloridot, aminek szerkezete köbös. Ugyanakkor a Himalája-sóban sok a vas-oxid is, amitól a só rózsaszín színét nyeri.

Az elemek listája
A Himalája só a következőket tartalmazza a nátrium és a klorid mellett: aktínium, alumínium, antimon, arzén, asztácium, bárium, berillium, bizmut, bór, bróm, kadmium, kalcium, szén, cérium, cézium, klór, króm, kobalt, réz, diszprózium, erbium, európium , fluor, francium, gadolínium, gallium, germánium, arany, hafnium, holmium, hidrogénatom, indium, jód, irídium, vas, lantán, ólom, lítium, lutécium, magnézium, mangán, higany, molibdén, neodímium, neptúnium, nikkel, nióbium , nitrogén, ozmium, oxigén, palládium, foszfor, platina, plutónium, polónium, kálium, prazeodímium, protactinium, rádium, rénium, ródium, rubídium, ruténium, szamárium, szkandium, szelén, szilícium, ezüst, nátrium, stroncium, kén, tantál , tellúr, terbium, tallium, tórium, túlium, ón, titán, urán, vanádium, wolfram, ittrium, itterbium, cink és cirkónium. Ezek között vannak olyanok is, amik nagy mennyiségben mérgezőek, de nem kell aggódnunk, mert a Himalája só csak olyan adagban tartalmazza őket, amik míg teljesen biztonságosak, sőt egészségesek a szervezet számára.
 

Első bejegyzés

2014.07.16 15:17

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5