Mindent a Himalája sóról

A Himalája só a konyhában

2014.07.16 15:20

A víz forralásához kiváló: Adjunk a forralni kívánt vízhez sót, így csökkentve a főzési időt.

Főzzük a tojást is sós vízben, mert így könnyebb leszedni a héját.
A tojás frisseségének teszteléséhez: Helyezzük a tojást egy pohár sós vízbe. Ha lesüllyed, akkor friss a tojás, ha lebegni kezd, akkor ne használjuk már fel.
A gyümölcsök barnulásának megelőzése: az alma, körte, burgonya megsózásával megelőzhető azok barnulása.
A dió héjának eltávolítása: Áztassuk több órán keresztül a diót sós vízben, mert ygy könnyedén eltávolíthatjuk a héját.
A spenótot csak egyszer kell átmosni, ha sós vízbe áztatjuk.
Ha a salátákat közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk, akkor frissek és ropogósak lesznek.
A főtt burgonyát is ízletesebbé tehetjük a sóval. Ez az étel egy lisztes textúrát kap a só hatására, mivel a só felszívja a felesleges nedvességet.
A zsíros lábasok tisztítása. A serpenyőt sokkal könnyebben megtisztíthatjuk, ha egy kevés sóval beszórjuk.
A foltos bögrék megtisztítása. A sóval könnyedén eltávolíthatjuk a tea és kávéfoltokat a csészékről.
A sütő tisztítása. A sóval és fahéjjal könnyedén letakaríthatjuk az égett foltokat a serpenyőről. Emellett a kellemetlen szagok is eltüntethetőek.
A só és szóda kombinációjával a hűtő belsejét is ki lehet takarítani.
A zsíros tüzek eloltása. A sóval el lehet oltani a felgyulladt olajat.
Egy csipetnyi só fokozza a kávé ízét és megszünteti intenzív keserűsségét.
Az ezüst étkészletet is fényesebbé teszi a só.