Mindent a Himalája sóról

Érdemes-e reggel felkelés után vízben feloldott Himalája sót fogyasztani?

2014.07.16 15:19

A reggeli sós víz fogyasztása támogatja az egészséges emésztést, csökkenti a fertőzések kialakulását, javítja az immunitást és még a vércukorszintet is szabályozza, állítják a tudományos tanulmányok és a klinikai vizsgálatok. Az American Heart Association szerint azonban érdemes lenne a nátrium mennyiségét csökkenteni a táplálkozás során.

Az üres só
Egy teásknaál só közel 1200 mg nátriumot tartalmaz, a napi ajánlott mennyiség pedig 1500 mg körül mozog. Az American Heart Association szerint az átlagos amerikai sófogyasztás 75%-a a feldolgozott élelmiszerekből származik, de a Shirley Wellness Cafe rámutat arra, hogy a sóval az a legfőbb probléma, hogy vegyileg módosított és finomított, így már csak nátriumot és kloridot tartalmaz. Ezzel szemben a Himalája só 84 értékes ásványi anyagot és nyomelemet, köztük káliumot, magnéziumot, kalciumot tartalmaz, amik mind mérséklik a nátrium káros hatását és jó hatással vannak az egészségre.

Tisztító és méregtelenítő
A Himalája sót felhasználják homeopátiás italokban. Ha egy héten át minden reggel fogyasztunk Himalája sós vizet, akkor kiküszöbölhetjük a megfázásokat, emésztési problémákat, légúti megbetegedéseket és az életkorral kapcsolatos bajokat, így például a magas vérnyomást is. A Himalája sóval méregteleníthetjük a beleket és az anyagcserét is javíthatjuk. Szebb lesz a bőrünk és az alvási funkciók is javulnak.

A só, a cukobetegség és a magas vérnyomás
Egy négy hetes Himalája sós vizes kúrával a magas vérnyomás és a cukorbetegség is javul.