Mindent a Himalája sóról

Négy különleges só, ami befolyásolhatja az egészségünket

2014.07.16 15:31

A kimerült talaj és a környezeti mérgek miatt az ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztása kiemelten fontossá vált. Azonban még ha az adott élelmiszer 100%-ban organikus is, nehéz lehet biztosítani a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot. A feldogolzatlan só, mint például a Himalája só azonban segíthet a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat pótolni. Mivel teli vannak esszenciális nyomelemekkel, ezek a sók nemcsak ízletesek, hanem rendkívül táplálóak is.

A sófajták és előnyeik
Vessünk egy pillantást négy egyedülálló sóra és tanuljuk meg, hogy ezek milyen hatással lehetnek a szervezetünkre.
A szürke tengeri sóban 92 féle nyomelem található, ez a sófajta elősegíti a szervezet lúgosítását, javítja az emésztést, ösztönzi az immunrendszer működését, enyhíti a bőrbetegségek, valamint az allergiák tüneteit. A szürke tengeri só feldolgozatlan, így minden tápanyagot megtart magában.
A Hawaii vulkanikus piros sóban legalább 80 ásványi anyag található. Ez az alaea, rózsaszínes színe a nagy mennyiségű vörös vulkáni anyagról árulkodik. Finomítatlan és nagyon sok napenergiát rejt magában. Ez a sófajta kivételesen gyógyító és méregtelenító, már évezredek óta felhasználják a rituálékhoz és tisztító terápiákhoz is.
A fekete indiai só mély lilától a feketéig változhat, nyersen erős kénes íze és szaga van. Széles körben használják az Ajurvédában és az indiai konyhában, ez a só hasznos a méregtelenítésre és egyedi ízt kölcsönöz az ételeknek.
A Himalája rózsaszín kristálysó 250 millió éves és rnedkívül tiszta. Teljes sprektumú sónak tekinthető, ásványi anyagai kolloidok formájában van jelen, így a sejtke könnyen fel tudják azokat venni. Enyhe íze van, nem nyomja el az ételt.