Mindent a Himalája sóról

Három szabály a Himalája sóval történő főzéshez

2014.07.16 15:38

Már nagyon sok ember kipróbálta a Himalája sótéglával történő főzést, azonban nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy miként lehet a legjobban elkészíteni az ételt a Himalája só segítségével. Ez csak azért van, mert nem rendelkeznek elegendő információval. Szerencsére a Himalája sótéglával történő főzés nem olyan nehéz, így csak néhány hasznos dolgot kell követni.

1. Az első szabály az, hogy biztosítsuk, hogy az étel minél hamarabb elkészüljön, mivel ha túl sokáig marad a Himalája sótéglán, akkor könnyen sóssá válhat az étel. Ennek az az oka, hogy ha az étel sokáig érintkezik a Himalája sóval, akkor több ízt szív fel belőle, így sósabb ízűek lesznek. Éppen ezért fontos, hogy ne hagyjuk hosszú ideig főni rajta az ételt.

2. A második fontos szabály az, hogy az ételt vékonyra kell szeletelni, mert így hamarabb átsülnek. Lehet persze, hogy bizonyos ételek esetében az vezet jó megoldásra, ha csak a végén rakjuk rá a Himalája sótömbre, akkor, amikor már majdnem kész az étel. Ezt végül ki tudjuk kísérletezni magunk is, arra viszont mindenképpen oda kell figyelni, hogy az adott étel pontosan illeszkedjen a Himalája só blokkra.

3. Végül a harmadik szabály az, hogy az ételt mindig egyenletesen vagy azonos méretűre kell vágni, amennyire ez lehetséges. Ez azért van így, mert így az összes rész ugyanakkor fog elkészülni a Himalája sótömbön.