Mindent a Himalája sóról

Az akne kezelése a Himalája sóval

2014.07.16 15:34

A Föld közel 70%-át víz borítja, amelynek közel 98%-a sós víz. Ez igen ironikus, hiszen az emberek a világ minden tájáról milliárdokat költenek az akne okozta hegek eltüntetésére, közben a természet is kínál nekik gyógyírt szabadon és bőségesen.
A Himalája só hagyományosan felhasználható az akne hegek kezelésére is. Persze nagy különbség van e tekintetben is a hagyományos asztali só és a Himalája só között, hiszen míg a konyhasó inkább károsítja a bőrünket, addig a Himalája só előnyösen hat az akne és már bőrproblémákra. Az asztali só egy feldolgozott só, ami keresztül megy számos feldolgozási eljáráson, mielőtt az asztalunkra kerül, így természetes erejét teljesen elveszíti.
A Himalája só azonban értékes tápanyagokat tartalmaz, amiket meleg vízben könnyen feloldhatunk. A meleg víz azért fontos, mert ez segít abban, hogy a Himalája sókristályok megfelelően feloldódjanak, megnyitja a bőr pórusait, így segítve, hogy a bőr felszívja az alapvető tápanyagokat, végül pedig sokkal kellemesebb is. Tehát ezzel a sóoldattal kell átmosni az arcunkat egy tiszta vatta segítségével.
A legjobb, ha egy tál vízhez 2-3 evőkanál Himalája sót adunk, arra fontos figyelni, hogy ne engedjük, hogy a víz csípjen, hiszen ilyenkor a Himalája só lemarja az egészséges hámsejteket is. Persze mint minden természetes orvosság ez a kezelés sem fog hatni csak akkor, ha azt rendszeresen végezzük és türelemesen várjuk az eredményét.