Mindent a Himalája sóról

A Himalája sóval kapcsolatos legfontosabb kérdések

2014.07.16 15:32

Mennyi ideig lehet tárolni a Himalája sót?

A Himalája sós tasakokat a végtelenségig fel lehet használni, mivel a só nem laza, így később sem fog összetapadni. Persze azért érdemes hűvös, száraz helyen tartani, de akkor sem kell aggódni, ha ez nem jönne össze, hiszen a Himalája só rendkívül időtálló.

Felhasználhatom a Himalája sót tartósításra?
Természetesen. A Himalája só nagyon jól képes tartósítani az élelmiszereket, hasonlóan az asztali sóhoz.

Mennyi Himalája sóra van szükségem naponta?
Az emberi szervezetnek minimum 500 mg nátriumra van szüksége a normális műküdéshez. Ezt kürölbelül egy negyed teáskanálnyi Himalája sóval könnyedén fedezhetjük. Sajnos az a baj, hogy az emberek hajlamosak túl sok sót használni, ráadásul a legtöbben finomított sót használnak, ami igen nehezen szívódik fel a szervezetben. Éppen ezért nagyon fontos váltani a Himalája sóra és annak is 2500 mg alá minimalizálni a mennyiségét.

Minden állapotban fogyasztható a Himalája só?
Ha az orvosunk nem rendelkezik külön a Himalája só mennyiségéről, akkor nincs okunk arra, hogy mérsékeljük a sófogyasztást. Az orvosok leginkább a nátrium miatt szoktak aggódni, de a Himalája sóban a nátrium természetes, éppen ezért a szervezet is hatékonyabban képes metabolizálni.

Miután a Himalája sóoldatot éhgyomorra kell meginni, így nem érdemes utána kávét sem inni. Ez vonatkozik a teára, legyen az fekete, zöld vagy gyógy?
A fekete teák és a zöld teák is savasítanak, ugyanúgy, mint a kávé és erős vízhajtó hatást fejtenek ki. Éppen ezért a legjobb, ha gyógyteát fogyasztunk a Himalája kristálysós oldatot követően.