Mindent a Himalája sóról

A Himalája só és az akne

2014.07.16 15:35

A Himalája sóoldalt segít meggyógyítani az aknét, állítják a szakemberek. Most arról beszélünk egy kicsit, hogy miért is oldhatja meg ezt a peroblémát a Himalája só.
A sós víz az, ami a bolgyónk nagy részét lefedi. A legtöbb orvos azt fogja mondani, hogy ha valamilyen bőrbetegséggel küzdünk, akkor elsőként az a legjobb, ha a különféle sóoldaltokhoz fordulunk, hiszen ezek természetesen és nagyon sok problémában nyújtanak segítséget. A Himalája só ezek közül a legtisztább és leghatékonyabb, amit különféleképpen fel lehet használni az akne és más bőrproblémák kezelésére.
Tehát az első dolog, amire szükségünk van, az a Himalája só. Ez egy természetes só és sokkal több hatóanyag van benne, mint a hagyományos kősóban, ezért effektívebb anyagról van szó. A Himalája sót mechanikusan bányásszk, ezért benne a lehető legkevesebb mennyiségben van jelen bármilyen szennyeződés. (Az aszali sóval az a gond, hogy magasan feldolgozott, hogy eltávolították belőle a só természetességét, a nyomelemeket, majd a maradék anyagot fehérítették, hogy szépnek tűnjön.)
A Himalája sót oldjuk fel meleg vagy langyos vízben - ezzel feloldódnak a kristályok, de a meleg víz az, ami megnyitja a pórusokat, amik így hatékonyabban tudnak majd lélegezni, ráadásul kellemesebb is lesz az arc tisztítása. Ezzel a Himalája sóoldattal kell átmosni az arcbőrt rendszeresen és az akne el fog tűnni. Ha rendszeresen használjuk, akkor a kisebb bőrhibák is eltűnnek egy idő után.