Mindent a Himalája sóról

A Himalája só és a savas reflux

2014.07.16 15:33

A Himalája sóról azt mondják, hogy a legtisztább só, ami elérhető jelenleg a Földön, hiszen rendkívüli előnyöket biztosít az egészségünkre. Ez a só mérhetetlenül tiszta és majdnem tökéletes geometriai rendszert alkotnak a kristályai. A Himalája só és a savas reflux között is kapcsolat figyelhető meg, hiszen a Himalája sóról bebizonyosodott, hogy hatékonyan enyhíti ezeket a problémákat. A Himalája só enyhülést hoz a savas reflux esetében, ehhez pedig csak annyit kell tenni, hogy feloldjuk a vízben és megisszuk ásványvíz formájában.  Alternatív megoldásként kiválóan alkalmas az is, ha a hagyományos asztali sót lecseréljük Himalája sóra és a továbbiakban ezzel főzünk.
A Himalája sóoldalt elkészítésével is javíthatunk a savas reflux tünetein. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy egy pohárben telített sóoldatot készítünk, amiből mindig egy evőkanálnyi mennyiséget használunk fel egy pohár vízben. Ez az ital már fogyasztható, így érdemes naponta éhgyomorra egy pohárral elfogyasztani, ami szintén enyhíti a savas reflux tüneteit.
A Himalája sókristályok átlátszóak, fehérek, rózsaszínek vagy pirosak. Érdemes megjegyezni, hogy minél átlátszóbbak, annál nagyobb a tisztaságuk, annál magasabb az energiatartalmuk. A Himalája sókristályok előmozdítják a pH-egyensúlyt, szíbályozzák a vércukorszintet és lassítják az öregedési folyamatot. Ezenfelül persze a savas reflux enyhítésében is szerepet játszik.