Mindent a Himalája sóról

A Himalája só és a depresszió

2014.07.16 15:36

Tudtad, hogy a depresziót természetes módon is lehet javítani azzal, ha a Himalája sót a napi étrended részévé teszed? Tanulmányok kimutatták, hogy a Himalája só segíthet a depresszió tüneteinek enyhítésében, ha azt ivóvízhez hozzáadva rendszeresen fogyasztjuk. Minden liter vízhez érdemes negyed teáskanálnyi Himalája sót adni, amivel lehet csökkenteni a depresszió tüneteit.
A depresszió különféle tényezők tünete lehet, mint például egy szeretett személy elvesztése, a fizikai fájdalom, a tartós stressz vagy a tápanyagban szegény étrend. A depresszió átmentei is lehet, de néhány esetben orvosi segítséget kell igénybe venni annak leküzdésére.
A betegeknek gyakran lítiumot írnak fel, ami segíthet a depressziós tünetek enyhítésében. Azonban a lítium számos olyan mellékhatást eredményez, mint a hányinger, a hányás, a hasmenés, az álmosság, a koordinációs zavarok, a szemfájdalom, a homályos látás, a súlygyarapodás és a gyengeség.

Hogyan segít a Himalája só ebben?
A Himalája sóról kimutatták, hogy hatékonyan helyettesíti a lítiumot, mivel képes a depresszió tüneteinek enyhítését elvégezni, de ezt mindenféle mellékhatás nélkül teszi. A Himalája só képes fenntartani a szerotonint szintet és a melatonin szintjét a szervezetben. A szerotonin segít abban, hogy továbbra is nyugodtak legyünk, így hatékonyan csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót. A melatonin fontos a mély álomhoz, ami szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy az érzelmeink ne ingadozzanak.